Love and Purity


Purity prepares the soul for love, and love confirms the soul in purity.

Blessed John Henry Cardinal Newman

This slideshow requires JavaScript.

*

 

I took those pictures of roses yesterday before sunset in a cloudy weather. I used Tamron AF 70-300mm and set my white balance for a cloudy one and played with its temperature colours to see the difference that it could made by.

I didn’t know how to set the temperature colours on my camera until one of very best friends of mine, Campanulla Della Anna, mentioned it in our discussions about photogaphy and also by reading this one of good articles: Understanding White Balance by Cambridge in Colour.

The picture in the middle is a RAW file and I edited it with Picassa by tuning its shadows and fill light up.

Do you like my experiments or would you like to give me any suggestions to improve my photography skills? Your comment will be much appreciated!

Special thanks to my friend Campanulladellaanna.

Have a great weekend!

27 thoughts on “Love and Purity

    • Thank you very much, Imelda! It’s nice to know that we can share together what we’ve got. Thanks very much for your big support, Imelda.๐Ÿ™‚

      Have a Blessed Sunday, my friend.๐Ÿ™‚

    • Thank you very much, Imelda! I tried green colour because I thought that would be match with the colour of leaves and I tried magenta due to the colour of the flower itself.

      I’ll take on board your comment, Imelda. Thank you very much for that. Really appreciated!๐Ÿ™‚

  1. Interesting experiment… Next time try a new experiment: use NEUTRAL Balance Filter or Kaiser Vivicap (a small accessory that helps to make custom white balance quick and easy. It can also serve as a lens cover.)
    About Kaiser Vivicap:
    White balance with digital cameras is not without its problems. The automatic white balance of the camera often works only within a certain range of the colour temperature. And even the pre-sets available in the camera menu do not always give a satisfactory result. In complicated light conditions, and especially mixed light situations, it makes sense to do a manual white balance.
    The Vivicap white balance filters concentrate and filter incident light resulting in a neutral grey area with uniform light distribution facing the lens. This effect is achieved by a special surface structure with microprisms. The basic operation is quite easy: Vivicap is mounted to the cameraโ€™s lens and the focus mode is set to โ€œManualโ€. Depending on the cameraโ€™s user concept, choose either โ€œCustomโ€ or โ€œDirect measurementโ€.Now direct the lens to the main light source โ€“ in mixed light situations to the subject โ€“ and store the value measured. Remove Vivicap from the lens and shoot using the stored value as a reference.

    Attaching and detaching the white balance filter can be done very quickly because it locks into the filter thread. The filter, that can also serve as a lens cap, has two handle bars that make it easy to attach it even when a lens hood is mounted.

    • PhotoLeoGrapher, I must say really sorry for my very late respond to you due to your comment came to my spam folder and just checked it by now! I must do apologize for that.๐Ÿ™‚

      Thank you very much for your comment and sharing about the filter. At the moment I only have UV and CPL filters. I’ve heard about Neutral Density Filter. Is it the same with Neutral Balance Filter that you mentioned?

      I’ve just checked it on google about Kaiser Vivicap. I’ll keep in mind about these filters.

      Thank you very much for your suggestion, my friend. Really appreciated!๐Ÿ™‚

  2. I certainly like you experiment. White balance is fun to play with, isn’t it? I think my favourite picture is the one with the green coloured background. It makes for a nice complementary colour to the rose.

    • It is indeed, Munchow! It’s fun and it’s challenging at the same time!
      Thank you for liking my experiment and the photo. I’ll have to take on board your comment about the green background like Imelda’s for my reference next time.

      It’s nice to have you here.๐Ÿ™‚

  3. Big surprise ! ๐Ÿ˜€ Fantastic results… beautiful colour and of course inspired for those who love to make greeting cards ๐Ÿ˜€
    I love all your creations, and very glad you did it๐Ÿ˜€ Wonderful ! One word >> you are very clever younger sista ๐Ÿ˜†
    Lovely colour, lovely rose flower, and of course lovely sharing.

    • Ayayayayayaaya! I can only say thank you very much for your big support and encouragement as well as sharing your knowledge to me! Really appreciated, my big sista!

      Now I am challenged with landscape photograph!๐Ÿ˜€

      Thank you very much once again!๐Ÿ˜‰

    • semoga celengannya segera penuh ya, sianakdesa, amiin.๐Ÿ˜€

      itu lensa secondhand yg saya beli lewat ebay.๐Ÿ˜€. saya hanya bisa pakai secara manual utk fokusnya meski lensanya sendiri bisa AF. adapter atau converternya gak klop kali ya? masih tdk mengerti juga saya๐Ÿ˜€

      • Nah itu dia resikonya kalau pake lensa buatan pihak ketiga kadang kurang maksimal fungsi autonya mau tidak mau kitanya harus belajar menggunakan mode manual.๐Ÿ˜€ ITu bisa jadi converternya gak cocok ama boy sinikonnya. Hmm kalau saya ntar bli yg Lensa Nikkor aja ah hehe

        • kalau saya ntah salah beli atau apa ya…

          tp mbak Della (Campanulladellanna) pakai Tamron juga dgn Nikon, tp tetap bisa AF.

          yg jelas memang Nikon kurang fleksibel utk lensa2x buatan pihak ketiga, tidak seperti Canon. itu juga menurut teman2x di group Kampret yg kebanyakan pakai Canon.

          plus di Wiki ada daftar bbrp lensa pihak ketiga yg bisa dipakai utk Nikon.

          but off course it’s better to you Nikkor lens๐Ÿ˜€

          • Hehe kalau itu kurang tau juga mbak soalnya saya masih pemula banget jadi blum ngerti masalah lensa itu๐Ÿ˜€ Ini juga msh pake lensa kit hihihi

            Tapi sy juga pernah baca mbak katanya lensa pihak ketiga itu bisa lebih bagus di kondisi tertentu dan dengan harga jauh lebih terjangkau kita bisa dapatin fitur yg sama baiknya dng lensa buatan nikon bahkan mungkin lebih. Itu sih dari yg saya baca.๐Ÿ˜€

          • iya, semua pasti punya kelebihan dan kekurangannya masing-masing, seperti kata seorang teman ttg lensa helios misalnya yg kemarin di Indo banyak yg buru krn harganya miring.
            hasilnya tajam. juga ada Tokina.

            nah, saya mau tunggu punya sianakdesa kalau dah beli lensa Nikor ya๐Ÿ˜€

            yg pasti utk lensa kit, punya Nikon mantaplah. saya pakai lensa kit utk foto landscape, hasilnya keren, tajam. kalau macro baru pakai Tamron. tp kadang juga foto2x bunga saya pakai lensa kit, sering malahan.๐Ÿ™‚

            ini foto diatas mmg sengaja saya pakai Tamron, secara saya tahu blur BGnya bakal lebih bagus dibanding kalau hanya pakai lensa kit. jadi saya pakai Tamron itu krn ingin buat BGnya blur spt diatas.

          • Haduh itu gimana jepretnya mbak kalau harus pegang magnifying glass setiap mau jepret agar blur hehe.. Memang klau mau bwt foto sperti diatas lbih cocok pake lensa tele itu hasilny gimana gitu blurnya. Saya kemarin pernah nyoba jepret pake canon dng lensa 70-300. Hasilnya mantep deh.. Apalagi kalau buat jepret orang keyen mbak hehe..

            Oya mbak, itu moretnya pake mode apa ya ? manualkah atau aparture atau auto ?

          • ahhahaahahahaha…memang butuh latihan biar terbiasa motret pakai kaca pembesar…hihiiiiihihi…kalau pakai kaca pembesar ya kayaknya lebih bagus pakai live view dibanding view finder.

            itu saya pakai mode manual. belum pernah latihan pakai mode A, S, atau P. selama ini selalu pakai mode M.

          • iya sih mbak harus banyak latihan dulu๐Ÿ˜€
            tapi klau pakemode live view jd agak lambar jepretnya takutnya bisa goyang hehe

            wahh..coba mbak sesekali pake mode A tuk motret bunga, orang atau bikin buat foto blur dibelakangnya.๐Ÿ˜€ Itu saya sering make mode A. WB, Metering,ISO dan exposurenya jg bisa kita atur sendiri loh.. cuma focalnya automatis sesuai dgn putaran yg kita inginkan. gitulah kira2 hehe

  4. A truly beautiful post in every respect, Inge: lovely roses, wonderful Newman quote, and your fallen leaves blog header looks absolutely fantastic!

    Experiments are good and necessary. I think we learn best thru experimentation. There’s something about discovering things thru trial and error that really helps them “sink in.” And lots of times, our experiments give us new ideas, which leads to further learning.

    Great work! : )

    • I can’t agree more with your comment about how important to do experiments and what benefits we can get out of it! You are totally right! You have proven your words through your works as cartoonist and illustrations! I admire you and your works!

      Thanks very much for your comment about my work. Really appreciated. It’s a great support for me!.๐Ÿ™‚

      Thank you, Mark!

Thanks in advance either for having left a reply or liked my post :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s