Weekly Photo Challenge: Habit


I’m back with Weekly Photo Challenge with Habit in theme this week.

Yesterday on Sunday afternoon I went to visit a friend of mine who has a Christmas Trees land. Initially, I was planning to do a quick visit and then go to a country park nearby. As I wandering around his field I found lots of fungi down on the ground which I thought they were mushroom but apparently I was wrong. So I ended up searching for another fungi in his field instead of go the country park for shooting the trees and leaves for autumn photos.

Shooting trees and leaves in the autumn is my habit at the moment and now I’ve grown up my new habit that is shooting fungi or mushrooms. I read some article on internet that say autumn is an ideal time to see the fruiting bodies of them so this is become my new habit at the moment.

I couldn’t identify all the fungi that I saw in my friend’s land, only a few of them. But hope you all enjoy it!

Here they are:

This slideshow requires JavaScript.

By the way have you ever heard a joke says “why is the mushroom funny?”

15 thoughts on “Weekly Photo Challenge: Habit

  1. Pingback: Random photography | Processing the life

    • Thank you very much for the feedback, Cardinal🙂 . It’s a pity that when I went to a country park recently I have found none in there or unless my eyes were not very good to spot them.🙂

    • itu campur antara jamur (mushroom) dan cendawan (fungi), mbak Hana. katanya kalau fungi lebih banyak beracunnya😀 =))

      makasih sudah mampir ya, mbak ^_^

  2. hiuuuhh..udah lama ga ke sini ya, mbak..ini makin keren aja blognyaaahh..😀

    itu jamur2nya dibikin efek tiltshift itu ya, mbak/ kereeenn..gemeess..
    btw saya naksir gimana bikin foto slide show-nya itu, mbak..gimana ya caranya?

    • makasih, mbak Nissa. ini juga masih belum rajin update blog =))

      ini gak pakai efek tilt-shift, mbak. waktu motret mmg saya taruh kamera serendah mungkin diatas tanah/rerumputan, jadi kurang lebih sejajar sama jamur2x/cendawannya.

      utk buat slide show, maka kudu buat #galery dulu. kan ada itu fasilitasnya disini kalau kita unggah foto, apakah mau dibuat galery atau tidak. jadi pilih saja ‘create a galery’, lalu dari sana nanti ada diberikan pilihannya apakah berupa thumbnails, slide show, dll.

    • tergantung ukuran seperti apa sebuah jamur dikatakan raksasa🙂
      saya pernah lihat (ntah apakah itu jamur atau cendawan) dengan ukuran yang sangat besar, tumbuh pada sebuah batang pohon. diameternya kurang lebih 20 cm. apakah itu termasuk ukuran raksasa?

      terimakasih sudah berkunjung ya🙂

    • They are beautiful indeed. Thank you, mbak Della.
      It was so enjoyable seeing those fungi or mushrooms in my friend’s land. I wish one day I could see the red one.😀

Thanks in advance either for having left a reply or liked my post :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s